Initiatiefnemer: Jan Steenbergen

Onze bedrijfsvoering is gericht op het produceren van een duurzaam, eerlijk en lekker stukje vlees voor natuur en culinair bewuste consument. De afgelopen twee jaren zijn wij als aanvulling op de kwaliteit van Wagyu, begonnen met het zoeken naar het beste varkensras. Hierbij zijn we bij de Duitse Bonte Bentheimer en Engelse Berkshire uitgekomen.

Voor onze varkens geldt dat:

  • Lopen 365 dagen per jaar met uitloop naar buiten
  • Grootgebracht met biologisch gras en een kleine hoeveelheid granen.

Missie en visie

Duurzaamheid gaat hand in hand met een superieure kwaliteit. Wij streven een duurzame vleesproductie en -consumptie na, waarbij te allen tijde een respectvolle wisselwerking tussen onze omgeving, dier en bedrijf aanwezig is. Wij volgen de strenge normen van het Europese biologische landbouwbeleid in onze bedrijfsvoering. Tevens maken wij gebruik van de meest exclusieve vleesrassen, voeding en verpakkingen ten gunste van uw aankoop.

Biologische bedrijfsvoering

In 2010 verkochten wij ons melkvee om ons vervolgens volledig op de biologisch vlees te richten. Onze varkens laten wij vanaf de geboorte opgroeien met ons eigen geproduceerd voer. Ze krijgen voornamelijk granen. De varkens lopen het gehele jaar op een plek waar ze beschut zijn tegen de regen en kou, maar ook een vrije uitloop naar buiten hebben.

Waar is het vlees te koop?

Wij hebben een boerderijwinkel en webwinkel.

De boerderijwinkel is geopend tussen 9:00 en 18:00 uur.

Ons adres: Dwingelerweg 11 te Ansen.

De webwinkel is bereikbaar via: www.ekovleesbestellen.nl